Followers

flash

Monday, November 7, 2011

Nescafe Dolce Gusto.

Bagi peminat kopi atau Nescafe, bleh la dapatkan Dolce Gusto ni... rasanya harga dia berbaloi la daripada kita beli coffee kat starbucks tu kan... walaupun mahal tapi utk penggemar coffee mesti teruja dengan produk baru ni.

Nikmat kopi ala Itali


INOVASI terkini membolehkan pengguna menghasilkan kopi kegemaran mereka melalui satu sentuhan butang sahaja sama ada di rumah atau pejabat.PERUBAHAN zaman menyaksikan kopi mengalami transformasi tersendiri. Dahulu, ia hanya disediakan dengan campuran gula atau susu, kini terdapat variasi kopi antarabangsa ala Itali yang mempunyai pelbagai rasa.
Pasti ramai yang membayangkan kelazatan espresso yang kaya dengan rasa, aroma dan mempunyai kemanisan seperti karamel atau gula hangus. Atau setidak-tidaknya mengingati keenakan latte macchiato, cappucino atau mocha yang dihasilkan melalui campuran kopi, susu stim atau coklat.
Menyedari hakikat itu, Nestle Products Sdn. Bhd. (Nestle), kini memperkenalkan set mesin pembancuh kopi, Nescafe Dolce Gusto yang membolehkan pengguna menikmati minuman kegemaran mereka tanpa perlu berkunjung ke hotel, kopitiam atau francais kafe antarabangsa.
Pengurus Kanan Jenama, Unit Perniagaan Nescafe Dolce Gusto Coffee, Christophe Wyss berkata, produk terbaharu keluaran Nestle itu bukan sahaja mudah dikendalikan malah, sesuai digunakan di rumah atau pejabat.
Katanya, Nescafe Dolce Gusto merupakan gabungan set mesin bertekanan tinggi dan kapsul pelbagai perisa yang membolehkan pengguna menghasilkan aroma kopi segar dan bermutu tinggi.
“Ia berfungsi sama seperti mesin espresso profesional yang sering digunakan untuk mengekstrak kopi.
“Tekanan yang betul menghasilkan rasa kopi yang diingini pengguna. Set mesin pembancuh kopi, Nescafe Dolce Gusto yang mempunyai tekanan sehingga 15 bar sememangnya direka bentuk bagi tujuan itu,” katanya dalam taklimat ringkas di Ibu Pejabat Utusan Melayu (M) Berhad di Jalan Chan Sow Lin, Kuala Lumpur baru-baru ini.
Beliau berkata, inovasi yang dihasilkan melalui kerjasama dengan pengeluar peralatan dapur terkenal, Krups itu membolehkan pengguna membancuh kopi melalui satu sentuhan butang sahaja.
“Hanya masukkan air (air minuman atau air masak), kapsul serbuk perisa dan susu mengikut sukatan yang ditetapkan.
“Setiap sukatan adalah berbeza begitu juga jenis kopi yang dihasilkan. Setakat ini terdapat empat perisa yang ditawarkan iaitu espresso, cappuccino, latte macchiato dan mocha,” jelasnya yang memberitahu setiap kotak mengandungi 16 kapsul dijual pada harga RM27.99.
Katanya, set mesin pembancuh kopi Nescafe Dolce Gusto dihasilkan dalam dua reka bentuk berbeza.
Set kompak, Piccolo yang berkapasiti 0.6 liter dihasilkan melalui tiga variasi warna iaitu merah, putih dan titanium dan dijual pada harga RM399.
Sementara itu, Circolo yang berbentuk bulat dan berkapasiti 1.3 liter dijual pada harga RM699 dalam dua warna iaitu merah dan anthracite.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Setiap wanita itu cantik……

Allah SWT berfirman:-
“Ketika AKU menciptakan seorang wanita,ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. AKU membuat bahunya cukup kuat untuk menompang dunia;namun harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan,”
“AKU memberikan kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima pernolakan yang seringkali dating dari anak-anaknya”.
“AKU menberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah,dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh.”
“AKU memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan,bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."
“AKU memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk dilindungi hatinya.”
"AKU memberikan kebijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya,tetapi kadang-kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada di sisi suaminya tanpa ragu.”
“Dan akhirnya, AKU memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia diperlukan.”
“Kecantikkan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya,susuk yang ia tampilkan atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikkan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itu pintu hatinya,tempat di mana CINTA itu ada.”

If you love someone tell them, for you never know what tomorrow may have in store.