· Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300)
· Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit)
· 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2
· Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan PH bernilai 7.6
KHASIATNYA PULA:
- Terkenal untuk kecantikan kulit dan ubat diet 100% semula jadi
- Melancarkan kitaran darah
- Mencantikan kulit agar lebih putih dan tegang
- Melambatkan penuaan dan melangsingkan badan
- Iodine yang terdapat di dalamnya mampu memperbaiki fungsi kelenjar thyroid sekaligus mencegah masalah Goitre iaitu kelenjar thyroid membengkak
- membantu menurunkan kolestrol dalam tubuh
- Membantu merawat gastrik.
- Bertindak sebagai Antikulat dan Antibakteria.
- Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
- Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
- Membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah.
- Membantu merawat penyakit gout.
- Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
- Menguatkan tulang dan sendi.
- Meningkatkan sel rawan dan otot.
- Merawat penyakit gaut.
- Mencegah kanser
- Merawat Anemia.
- Menyerap lebihan garam dalam tubuh(lumpuh).
- Melicin dan menegangkan kulit serta payu dara (anti penuaan)
- Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat)
- Menpercepatkan penyembuhan luka
- Menstabilkan kandungan gula dalam darah(kencing manis)
- Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
- Memberi Kekenyangan(diet).
- Melancarkan sistem metabolisme
- Memulihara usus kecil (sembelit)
CARA PENYEDIAAN:
- Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
- Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
- Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
- Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
- Masak dengan api yang perlahan dalam 30-45 minit. Kacau sehingga hancur. Boleh juga dicampurkan dengan gula batu atau ginseng * tp kalo nak buat masker jgn campo apa2 lah..
- Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais
Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
Ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - lebih elok dimakan begitu saja tp ada rasa laut sikit…kalo nak campo dlm air pon boleh ala2 nata de coco gitu..mcm jelly
Sebelum mkn tu baca Bismillah & Selawat =)
Jika masak kolagen tanpa mencampurkan dengan gula batu atau ginseng, boleh juga dijadikan sebagai masker
Satu bekas tu boleh makan untuk 4 minggu..collagen ni tahan lama sebab ianya anti bakteria.
SIAPA YG BOLEH MAKAN COLLAGEN NI ?Org yang nak cantik & sihat semestinya..hehe..
ibu mengandung - kulit baby jadi cantik (untuk kandungan 4 bulan keatas shj)
ibu rasa bertenaga & tak mudah letih
ibu menyusu pun boleh juga.collagen ni tinggi mineral
kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas
wanita selepas bersalin tidak digalakkan makan rumpai laut hingga selepas 2 bulan bersalin,anda boleh consume semula..
ada keluar dalam rancangan nona 20 mei 2012. boleh tgk kat tonton...
boleh gugel di youtube type
100 % PURE MARINE COLLAGEN @ IBU KOLAGEN ASLI !! (NONA 20 MEI 2012)
Cara2 nya:
Selepas cologen direbus, tapiskan terlebih dahulu
Sisa tapisan digunakan untuk membuat masker dan air untuk diminum
Bersihkan muka terlebih dahulu
Sapukan pada muka dan leher (rasa sejuk & lembab)
Tunggu hingga masker kering atau dalam 30 minit
Basuh muka dengan air suam sehingga bersih
Bersihkan muka. Anda akan rasa kulit lembab, gebu, cerah & tegang walaupun dengan pemakaian masker yang pertama kali
No comments:
Post a Comment